Het ongeluk

Op 16 juni 2008 komt Annet na een telefoontje even op de zaak van Henri. Ze drinkt hier wat koffie met Henri en Martin om vervolgens nog even langs de boekhouder te gaan. Ze moest namelijk nog een aantal zaken voor de belastingdienst regelen i.v.m. haar op te richten gezinshuis.

Op de haakswold richting haar boekhouder komt Annet volgens een getuige die achter haar reed in de rechterberm terecht. Ze reageert hier op door heftig tegen te sturen naar links. Zodra de auto weer op de weg komt, raakt ze in de slip en komt ze met de met de bestuurderskant tegen een boom aan. De getuige die achter haar reed heeft toen direct 112 gebelt en een andere fietsende getuige heeft zicht ontfermt over Annet. Hij heeft tegen haar gepraat, maar Annet heeft hier nooit echt op gereageerd. Ze lag hierbij op de bijrijderstoel, waar ze door de klap op gevallen was. Waarschijnlijk heeft het feit dat ze geen gordel aan had, haar leven gered. Dit omdat ze anders waarschijnlijk klem had komen te zitten door de ver ingedeukte deur.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en er is ook nog een trauma helikopter opgeroepen. De onderstaande foto’s zijn gemaakt vlak na het ongeval door de lokale pers en laten zien hoe de hulpdiensten alles doen om Annet zo snel mogelijk naar het ziekenhuis in Zwolle te brengen.

Leave a Reply