Martin – Lijstje met tekst

Bij mijn moeder hing na het overlijden van haar eigen moeder altijd dit stukje tekst aan de muur van haar werkplek. Ondanks vele verbouwingen en een verhuizing bleef dit lijstje er altijd hangen. Nu ze er zelf niet meer is, weet je als kind pas hoeveel gevoel in dit stukje tekst zit. Daarom wil dit stukje tekst graag voordragen.

Moeder, wiens kind ben ik nu nog? Het is leeg in me. Ik heb maar steeds het gevoel dat het niet af is. Ik moet nog iemand bellen, maar dat hoeft niet meer…
Spijt en wroeging, want we deden je zoveel pijn. Grootmoedig vergaf je ons alles. “Zand erover,” zei je. Waar ben je nu? We missen je meer dan we ooit konden vermoeden. Nooit meer troost en steun zoeken, we staan er nu alleen voor. Het idee alleen al maakt me zo beroerd. Ma, we hadden wel eens wat, maar bovenal hebben we je zo lief gehad. Nu, zo opeens, ben je er niet meer. Ik wil zo graag je kind nog zijn. Mama, ik mis je zo.

One Response to “Martin – Lijstje met tekst”

 1. Jolande Dijkhof (Zwolle) says:

  Hallo Martin (en verdere naaste verwanten)
  Graag wil ik jullie condoleren met het overlijden van Annet. Sinds ik wist van haar ongeluk en kennis had genomen van deze website, heb ik af en toe jullie blogs gelezen. Telkens met de hoop dat er iets in zou staan, wat voor jullie hoopvol zou zijn.
  En nu schrik ik van het bericht van haar overlijden.
  Het strijden is voorbij…en Annet zal jullie ongetwijfeld vanuit de sterrenhemel begeiden. De herinnering gaat namelijk nooit verloren.

  Sterkte!

  Jolande Dijkhof

  P.S. Voor die mensen die haar bij Showband Jubal hebben gekend, zal ik een korte kennisgeving op de Hyves voor ex-Juballers plaatsen.

Leave a Reply