De afgelopen maand

Aangezien we de afgelopen tijd eigenlijk geen berichten op de site hebben geplaatst vragen sommige mensen zich af wat er zich de afgelopen maand afgespeeld heeft en hoe Annet precies is gestorven. Ongeveer anderhalve maand terug kregen we een telefoontje vanuit Bilthoven dat Annet ziek geworden was. Hoewel ze het afgelopen jaar af en toe wel wat vol zat, was ze eigenlijk nooit echt ziek. Ook nu zat ze weer een beetje vol en kreeg ze koortspieken die de artsen met antibiotica probeerden te bestrijden omdat ze sterk aan een (long)ontsteking dachten. Eerlijk gezegd waren wij bij het eerst volgende bezoek niet echt onder de indruk van hoe ziek Annet was. Ze lag er rustig bij en vergeleken met de koorts in het ziekenhuis of Zuidhorn was er naar ons gevoel eigenlijk niks aan de hand. Helaas werd elke daling van de koorts weer opgevolgd door een onverwachte en onverklaarbare piek. In een gesprek met de arts eind januari kwam naar voren dat de koorts ook misschien wel een neurologische oorzaak kon hebben of dat er toch een ontsteking was waar de antibiotica geen vat op kon krijgen. Hoewel er vermoedens waren dat ze een longontsteking had, hebben we besloten om haar niet naar het ziekenhuis te laten gaan  voor longfoto’s aangezien de reis haar misschien meer kwaad zou doen dan goed. We eindigden het gesprek met een opmerking dat we Annet nog zeker 20 jaar gaven, aangezien het hier ging om een zeer sterke vrouw die voor veel hetere vuren had gestaan.

Hoewel Annet de dagen erna bleef kwakkelen, waren we nog steeds niet ongerust. We hadden dit eerder en toen veel heftiger meegemaakt, dus waarom zou het nu fout gaan? Op zaterdag 30 januari was Henri alleen naar haar toe gegaan en toen was er eigenlijk niks aan de hand. Annet zat wel een beetje vol, maar lag er mooi en rustig bij. Toen kwam zondagochtend een telefoontje van de verpleging in het Leendert Meeshuis. In de ochtend was Annet behoorlijk ziek geworden en men was toch wel enigszins bezorgd. Henri, Michelle en Madelon zijn die dag nog op bezoek geweest, maar waren ondanks grote bezorgdheid niet bang dat ze zou overlijden. Achteraf had de verpleging ook niet het idee dat dit zou gebeuren. De verbazing was dan ook groot toen Annet na een rustige nacht toch overleed. Via onofficiele kanalen kreeg ik (Martin) ongeveer om half 9 een telefoontje dat Annet om ongeveer 8 uur s’ochtends was overleden. Achteraf kan ik zeggen dat ik verdrietig ben omdat ik mijn moeder verloren heb door het ellendige auto ongeluk, niet vanwege het feit dat ze nu kan stoppen met strijden in een gevecht die ze niet had kunnen winnen.

Als het goed is zullen vandaag de kaarten verstuurd worden. Mocht je niet zeker weten of we je adres hebben, stuur deze dan nog even naar mhellendoorn@gmail.com. Ook als we je geen kaart hebben gestuurd omdat we je adres niet hebben of omdat we het per ongeluk vergeten zijn in de hectiek van deze dagen, nodigen we iedereen graag via deze elektronische weg uit om aankomende zaterdag naar de begrafenis te komen. Ik zal vandaag of morgen de definitieve kaart ook inscannen en op de site zetten, samen met uitgebreide adresgegevens van de begraafplaats.

Leave a Reply