Annet naar Zonnehuis in Zuidhorn

Afgelopen woensdag is Annet naar het Zonnehuis in Zuidhorn (Groningen) gegaan. Daar is men gespecialiseerd in coma patiënten en kunnen ze Annet reactiveringtherapie geven. De therapie is ondersteunend voor Annet, maar zal niet het ‘wakker’ worden op zich bewerkstelligen. Het idee van hoe meer therapie, hoe beter gaat dan ook niet op. Binnenkort zal de informatie van het Zonnehuis op deze internet site beschikbaar worden.

Wat we wel hopen en ook verwachten is dat Annet hier groot en deels van haar infecties af kan komen. Deze heeft ze opgelopen in het ziekenhuis in Zwolle. De omstandigheden in Zwolle waren namelijk niet optimaal, waardoor herstel van de infecties moeizaam ging. In het Zonnehuis heeft Annet veel meer aandacht van de verpleging en kan de catheter waarschijnlijk uit haar blaas gehaald worden. De catheter is namelijk een grote bron van infectie en werd in het ziekenhuis vooral vanwege verpleeggemak ingelaten.

Ook heeft de kamer van Annet een zeer goede airco waardoor ze nu echt op een koele kamer ligt. In Zwolle hadden we wel zelf een airo geplaatst, maar desondanks was haar kamer nog erg warm.

Al deze factoren en nog een antibioticakuur van twee weken laat ons hopen dat ze van de verschillende ontstekingen af kan komen.

Wij hebben in ieder geval een goed gevoel over het verzorgingstehuis in Zuidhorn en weten nu zeker dat ze de best mogelijke zorg krijgt die er in Nederland te vinden is.

Vanavond is Henri met zijn zus Diana naar Annet toe. We zullen dan ook op de site zetten hoe het met Annet gaat nu ze een dag in Zuidhorn ligt.

Leave a Reply